nedjelja, 2. prosinca 2007.

E-gold

Što je e-gold?

e-gold ili popularno "zlato" je jedna od opće prihvaćenih elektronskih valuta i formalno ne predstavlja inostranu valutu. Svakim danom joj raste popularnost i smatramo da je najbolja od svih valuta koje trenutačno možete pronaći.

Glavna prednost ove valute je u tome što e-gold nije valutna banka. Nije vezana ni za jednu novčarsku jedinicu, ni za politiku nijedne zemlje. Vaš novac na Vašem računu ima pokriće u zlatu. Zlatne rezerve tvrtke E-gold prelaze zlatne rezerve Kanade. Jedan od glavnih partnera ove tvrtke je Britanski kraljevski trezor.

Iznos novca na Vašem računu je direktno vezan za trenutačni tečaj zlata na svjetskoj burzi. Kako je zlata fizički sve manje i manje, shodno tome raste mu i cijena. Što znači da će sredstva deponirana na Vašem e-gold računu vremenom imati sve veču vrijednost.

To je jedan od osnovnih razloga zbog čega se korisnici odlučuju za korištenje baš ove valute, omogugučivši joj planetarni uspjeh.

Naravno, takav status na tržištu omoguæile su i brojne prednosti, od kojih su neke:

1. Otvaranje računa u e-gold banci je potpuno besplatno
2. Transakcije su po cijeni oko 1$ za bilo koju zemlju svijeta
3. Transakcije su trenutne.
4. Sustav je 100% siguran i nisu zabilježeni nikakvi slučaji zlouporabe.
5. Možete besplatno otvoriti i vlastiti on-line shop, u kojem će Vam potencijalni kupci moči plačati e-gold valutom.
6. Možete podiči Vaš novac deponiran na e-gold računu koristeči bilo koji automat, u zemlji i svijetu.
7. Ukoliko ne želite naručiti karticu, novac možete podiči i jednostavnim odnošenjem čeka u Vašu banku.


Treba li meni e-gold?

E-gold je odlična solucija za mala međunarodna plačanja. Transakcije su gotovo trenutne. Neposredno po Vašoj uplati, sredstva su operativna na računu primatelja. Idealno je rješenje za jeftino slanje novca djeci na studijima, roditeljima u inozemstvu, prijateljima.
Odličan je i za kupovinu na internetu, u slučaju da ne želite ostavljati broj Vaše kreditne kartice baš svugdje.

Kako da otvorim e-gold račun za sebe?

Sam postupak otvaranja e-gold računa je krajnje jednostavan. Dovoljno je slijediti upute na stranici i u manje od minute imačete aktivan e-gold račun koji ostaje Vaš zauvijek.
Da biste otvorili račun za sebe, kliknite OVDJE
Ukoliko budete imali bilo kakvih problema ili poteškoča sa otvaranjem računa, obratite mi se i ja ću to učiniti za Vas BESPLATNO!

Advertisement

Kako da uzmem novac sa e-gold računa?

Postoji nekoliko različitih načina da sredstva dponirana na vašem e-gold računu pretvorite u pravi novac. Možete od ovlaštenih tvrtki zatražiti da vam pošalju ček u odredjenoj vrijednosti. Naravno da biste uopče dobili taj ček morate imati dovoljno sredstava na vašem računu. Plus provizija tvrtkama koje se time bave. To je dugotrajan i nimalo jeftin postupak.

Naravno, postoji i lakši način, koristite ATM karticu. Za više informacija kliknite OVDJE


Kako ću deponirati sredstva na moj račun?

Uspješno ste kreirali račun za sebe i pitate se što dalje. Opče je poznato da čete na tom računu imato saldo 0,00.
Na internetu možete pronači bezbroj ovlaštenih mjenjačnica koje če Vam izvršiti koverziju Vašeg "pravog" novca u e-gold valutu.
Možete to riješiti na dva načina. Lakši i teži.

Teži postupak izgleda otprilike ovako:

1. Posjetite web site nekog mjenjača
2. Odaberete iznos koji želite promijeniti da biste dobili od njih predračun
3. Odete u banku i uplatite navedenu cifru na bankovni raèun mjenjaèa + troškovi banke (cca oko 200kn)
4. Nakon tjedan dana, tj. nakon što Vaša sredstva budu deponirana na račun mjenjača, Vi čete dobiti e-gold na Vaš račun.


Lakši način izgleda ovako:

1. Ne morate nigdje ići, na pravom ste mjestu.
2. Kontaktirajte nas mailom, telefonom, i recite koliki iznos trebate.
3. Uplatite dogovoreni iznos na naš račun, pouzečem, osobno
4. Za par minuta imate sredstva na Vašem e-gold računu.
U realizaciji je potupno automatska procedura gdje čete jednostavno moči kupiti e-gold koristeči Vašu kreditnu/debitnu karticu ili internet bankarstvo. Naravno, i uplatom na tekuči račun.


Kako sve to radi? Da li je legalno? Oporezivo?

Svaka fizička i pravna osoba uživa pravo da izvrši kupovinu odredjenih dobara, kao i da ta dobra deponuje - ostavi kod nekoga. Takvu kupovinu moguče je izvršiti u zemlji, ali i u inostranstvu.
E-gold predstavlja odredjeno dobro (ekvivalent zlata) koje se kupuje i ostavlja na čuvanje u e-gold – banci – koja o tom čuvanju vodi individualne račune. Kupovina e-golda jeste promet, ali se obavlja u inzemstvu i ne stvara poreske obveze.
Otvaranje e-gold računa i upis odredjene vrednosti na njega je stijecanje vlasništva nad dobrom (koje se nalazi u inozemstvu) i koje se kasnije može razmijenjivati za robu i usluge svih korisnika sistema koji prihvaæaju e-gold.
Prodaja e-golda, koja prati direktni prijem novca (u kunama, eurima) predstavlja otudjenje imovine i kao takva ne predstavlja prihod.
Otvaranje i posjedovanje e-gold računa nije zabranjeno za domače pravne i/ili fizičke osobe, kao što je to slučaj sa klasičnim inozemnim računima za klasične strane valute u inozemnim bankama.

Nema komentara: